Връчиха награди за 130-годишнина на Тила на Българската армия

01.01.1970 г. Връчиха награди за 130-годишнина на Тила на Българската армия

 Спирдон Спирдонов                             

Със заповеди на министъра на отбраната и началника на отбраната бяха наградени офицери от запаса и резерва във връзка със 130-годишнина от създаването на Тила на Българската армия. Честването, което се проведе в ЦВК, бе организирано от клуб „Тил – ген. Герман Германов” с председател полковник от запаса Иван Йорданов към Столичната организация на СОСЗР.

Отличията връчи бригаден генерал Валентин Кръстев, директор на дирекция „Логистика” в Щаба на отбраната.Той приветства участниците в тържеството, благодари им за дългогодишната служба и ги увери, че техните наследници – днешните логистици, изпълняват всички поставени задачи и по тяхна вина няма провалено учение или ангажимент на армията ни.

Със знак на МО бяха наградени полковниците от запаса Тодор Багрев и Велчо Стоилов, с плакет на министерството бе удостоен подполковник от запаса Петко Петков. С предметни награди и грамоти бяха наградени още 29 офицери и старшини.

Старши лейтенант от запаса Петър Петров бе обявен за почетен член на СОСЗР. Председателят на съюза генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов връчи почетни грамоти и на 12 офицери от запаса и резерва. Осем военнослужещи от тиловите органи получиха почетни грамоти от заместник-председателя на  Столичната организация на СОСЗР генерал-майор от запаса Петко Драгоев.

Председателят на клуба полковник от запаса Иван Йорданов награди с почетен плакет „130 години Тил на БА” дирекциите „Логистика”, „Социална политика” и „Отбранителна аквизиция” на МО, отделите по логистика в СКС, Сухопътни войски, ВВС и ВМС, катедра „Логистика” във Военна академия „Георги С. Раковски”, Управителният съвет на СОСЗР, Столичната организаци на съюза, Съюза на ветераните от войните, Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, НВИМ, редакцията на в. „Българско войнство”, Общинския съвет на СОСЗР в Дупница, Областния съвет на СОСЗР в Пловдив, Клуб „Тил” в Бургас, организациите на СОСЗР в Сливен, Русе и Велико Търново, Централния военен архив, както и Георги Момеков и Герман Германов – внуци на генералите Момеков и Германов.

Председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса Петър Велчев удостои със специални грамоти председателя на клуба полковник от запаса Иван Йордванов и бригаден генеарал Валентин Кръстев.  От името на наградените благодарност и пожелания за успех на действащите логистици отправи полковник от запаса Иван Шопов.

На снимката: Полковник от запаса Иван Йорданов връчва юбилеен плакет на бригаден генерал Валентин Кръстев.

Снимка Димитър Бебенов