Контраадмирал Митко Петев благодари на дамите във ВМС за достойната служба

07.03.2017 г. Контраадмирал Митко Петев благодари на дамите във ВМС за достойната служба

 Otbrana.com

Днес в Юнашкия салон в град Варна с приветствия от г-н Иван Портних - кмет на Община Варна и контраадмирал Митко Петев - командир на ВМС започна конференцията „Българката и морето”. Организатори са Военноморските сили и община Варна.

Контраадмирал Петев изнесе доклад-брифинг „Жените във Военноморските сили на Република България”. Капитан III ранг Димана Славова запозна присъстващите с дейността на „Сдружение на жените военнослужещи”.

Беше представена изложбата "Морето в мен" на художнички от град Варна.

По – късно в Щаба на Военноморските сили се състоя традиционната среща на командването на флота с жените – военнослужещи и цивилни служители, от Адмиралтейството и осигуряващите военни формирования.

В приветствието си към дамите, с които заедно служим и работим, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев изрази своята благодарност и признание за достойната им служба и отговорното изпълнение на нелеките задължения на работното място. Поднасяйки на всяка от тях по един морски сувенир, контраадмирал Петев подчерта огромната положителна роля и благотворното влияние, което тяхното нежно присъствие играе при изграждане на един по-ведър и усмихнат климат в нашата, по начало строга и нерядко по мъжки груба, войскова среда.